De 'Nadia Kuypers-prijs':
een bronzen beeldje, ontworpen door Hilde Kubben. Deze prijs zal dit jaar op 23 maart 2007, tijdens de opening van de tentoonstelling WIND-DINGEN, uitgereikt worden aan een persoon of een vereniging die zich ten aanzien van de jeugd verdienstelijk maakt of maakte in de regio Aarschot - Tielt-Winge - Bekkevoort - Scherpenheuvel.
Nadia Kuypers was als sportleerkracht werkzaam in basisschool Dol-fijn. Niet alleen de kinderen, het schoolteam en de ouders wisten haar gedrevenheid en inzet te appreciëren. Ook binnen de jeugdsportwerking in onze regio had ze de nodige naambekendheid als organisator en medewerkster van verschillende sportevenementen. Haar heengaan in 2004 was dan ook voor iedereen een zwaar verlies.
Wij beseffen dat er in onze regio, net zoals juf Nadia, veel mensen zijn, die zich dagelijks vrijwillig inzetten om kinderen en jongeren de kans te bieden zich te kunnen ontplooien in een bepaalde discipline. Vaak houden deze mensen zich bewust op de achtergrond, zijn ze tevreden met de glimlach van een kind … wij hadden ze toch graag één avond in de bloemetjes gezet.
El Rumbo Tango-kids winnen Nadia Kuypers-prijs 2007
De leden van de schoolraad van Basisschool Dolfijn hadden het niet gemakkelijk om uit de 7 genomineerde voor de Nadia Kuypersprijs 2007 een keuze te maken. Na lang wikken en wegen, zijn ze er toch in geslaagd om tot een besluit te komen en wensen zij hun beslissing als volgt te motiveren.
De El Rumbo Tango-Kids is een jong initiatief van het bekende danskoppel Callan en Chantal. Onder impuls van Peggy Bos (leerkracht klas 5 - basisschool Dol-fijn) werden de kinderen vorig jaar voor de eerste keer geconfronteerd met de tango. Het enthousiasme van deze kinderen moedigde Callan en Chantal aan om in september 2006 de El Rumbo Tango kids op te richten. Ze vonden hun vaste stek in dansschool Lado te Langdorp. Sindsdien toeren de tangokids mee met het El Rumbo Tango Team. Zo hebben ze binnenkort optredens in het Capitole te Gent en de stadsschouwburg te Leuven.
Onze schoolraad had ook een enorme appreciatie voor het feit dat het El Rumbo Team een grootse actie organiseert ten voordele van de Cliniclowns.
www.bsdolfijn.be/index.php?site=pers
(kijk snel naar enkele foto's in de fotogalerij)
bekijk het videootje van de El Rumbo Tango-Kids !!! GE-WEL-DIG!!!
www.bsdolfijn.be/
bron: website Dolfijn:
El Rumbo Tango-kids winnen Nadia Kuypers-prijs 2007
Eén van de uitgewerkte projecten tijdens het kunstproject 2006 was een tango-optreden van enkele leerlingen van klas 5 en 6.
Acht koppeltjes waren het die zich vrijwillig opgaven om deel uit te maken van dit unieke idee.
Juf Peggy, zelf een professionele tangodanser, vroeg voor dit project steun en hulp aan Callan, haar dansleraar.
Ondanks zijn drukke agenda, maakte Callan tijd vrij om van onze kids echte tangodansers te maken. Er werd een kleine choreografie uitgewerkt, uren werd er in de polyvalente zaal geoefend, maar op de kunsthappening van vorig jaar hebben we allemaal het eindresultaat mogen bewonderen.
Als klap op de vuurpijl besloten Callan en Chantal onze kinderen ook te laten proeven van het echte podiumgevoel en werd hun dans geïntegreerd in hun lopende show, “Toxic Tango”.
Magisch was het om onze dolfijners te zien zweven over het podium.
Enkele van onze leerlingen waren ondertussen zo gebeten door het tangovirus dat de vraag stilaan naar boven kwam of het niet mogelijk was om dit te blijven doen. Callan, wiens droom het altijd geweest was om met jongeren iets uit te bouwen, ging dan ook informeren naar een mogelijke danszaal in de buurt.
En ja hoor, vanaf september 2006 werd het jeugdteam “El Rumbo Tangokids” werkelijkheid. Elke woensdagnamiddag in de dansschool “Lado” te Langdorp proberen Callan en Chantal 10 jongeren tss 8 en 16 jaar de kunst van de Argentijnse tango aan te leren.
Gedreven en passievol proberen de tangokids de danspassen onder de knie te krijgen. Ook hebben ze een vaste plaats gekregen in elke show, om zo aan het grote publiek te tonen dat ook jongeren van bij ons de Argentijnse tangocultuur verstaan.
Volgende maanden staan er zelfs optredens in het Capitole te Gent en de Stadsschouwburg te Leuven op het programma. 10% van de opbrengst van deze optredens is ook ten voordele van de cliniclowns.
Wat vorig jaar hier begon als een klein project in onze basisschool is in een jaar tijd uitgegroeid tot een gevestigde waarde in het tangomilieu. Dit vooral door de gedrevenheid en het geduld van Callan en Chantal en de liefde voor het tangodansen van deze jongeren.
|