fotogalerij

titelafbeelding titelafbeelding

Nieuwsitem


  29.11.2008 "Tangokoor" wint Koor van het jaar

29.11.2008

Leuvense koor
Camerata Aetas Nova

wint "Koor van het jaar"

met Tangoperformance






De vijfde editie van de prestigieuze koorwedstrijd Koor van het Jaar, een initiatief van Koor&Stem en Canvas, werd zaterdag 29 november afgesloten met een schitterende finale in Studio 4 van Flagey. De 6 finalisten, jeugdkoor Waelrant (Borgerhout), Dulcisona (Sint-Amandsberg), Lirica (Genk), Vocaal Ensemble Caloroso (Wommelgem), Camerata Aetas Nova (Leuven) en Cantilene (Ekeren) waren allemaal zeer aan elkaar gewaagd en zetten in een volledig uitverkocht Flagey een schitterende prestatie neer.

Na een spannende finale verleende de jury de titel Koor van het Jaar 2008 – 2009 aan het Leuvense volwassenenkoor Camerata Aetas Nova onder leiding van Dieter Staelens.

Camerata Aetas Nova bewijst dat koren best wel leuk zijn om naar te kijken. Hun optreden is meer dan alleen maar mooie stemmen.

En dat Argentijnse Tango voor iedereen is bewijzen John Lataire & Bérénice Leen van El Rumbo. Zij stonden in voor de wel heel originele Tango in de winnende performance van het koor

De gegeerde prijs 'Koor van Jaar' werd overhandigd door Minister van Cultuur, Bert Anciaux.

In dit fragment brengt Camerata Aetas Nova twee liederen die naadloos in elkaar overvloeien, Tangoshow inbegrepen.
www.klara.be/cm/klara/1.104-searcharticle?directarticle=1.49548&article=1.49548


De volledige finale wordt zondagmiddag 7 december om 12u uitgezonden op Canvas in Canvas Klassiek.


Wil je hun live aan het werk zien?
09/12/2008 - Concert "Seasonings" - Heilig-Hartinstituut, Heverlee
meer info: www.camerata.be




» nieuwsoverzicht

Met dank aan :

logo Made For You logo Ritmik logo 30cc logo Uit In Leuven logo Louis Widmer logo concrete-websolutions logo e-visible cliniclowns logo logo El Rumbo logo Melixander logo Bed & Breakfast Daniels logo Fotografie Koen Hillewaert logo Another dimension of an idea logo sweet art logo Huis van de Toekomst logo Kringwinkel