fotogalerij

titelafbeelding titelafbeelding

Callan & Chantal

» The English version of this page

» Este pagina en ESPAÑOL


- El Rumbo vzw -
- Toxic Tango Productions -
- Callan & Chantal -

elrumbo logo

een korte introductie...

Callan&Chantal foto1

"Tango is... een expressie, beginnend in het hoofd, ontvouwend in het hart, waardoor benen en voeten stille figuren vormen die onthullen wat woorden nooit kunnen bevatten... Hij vraagt, zij antwoordt in een intiem gesprek zonder woorden, als een nooit aflatend spel steeds balancerend op de fijne lijn tussen verleiding & sensualiteit, binnen de delicate ruimte van een tedere omhelzing... elkaar verkennend op de tonen van een bandoneon..."

Callan Correo & Chantal Lathuy


Callan Correo & Chantal Lathuy

Een veelgevraagd en succesvol Belgisch koppel van de nieuwe tangogeneratie met een gegronde basis van klassieke & hedendaagse dans, gevormd door de grootste Argentijnse tangomaestro's aller tijden.

Samen verzorgen zij lessen, workshops en demonstraties sinds 2001. steeds in het teken van de essentie van de Argentijnse Tangogeest, namelijk intimiteit en passie binnen het spel van geven, nemen, verleiden en verleid worden…

Intimiteit, communicatie en sensualiteit zijn eigenschappen die zij onlosmakelijk verbinden met de Argentijnse Tango.

Hun lessen zijn een nooit aflatende inspiratiebron dankzij een zeer individuele benadering waarin zij steeds zoeken naar het overbrengen van een gegronde techniek van "leiden & volgen", "houding & abrazo", "samen dansen met gevoel" en vooral "het laten gebeuren van passen i.p.v. deze louter uit te voeren".

Als heuse chirurgen dringen zij dadelijk door tot de essentie van je tangoprobleem, waardoor zelfs de meest complexe figuren en bewegingen even eenvoudig en bereikbaar worden als een simpele “salida”.

Callan&Chantal foto2


Geschiedenis

Toen Callan Correo in 1991 België inruilde voor Buenos Aires voor zijn studies in het “Centro de estudios de education fisica y actividades deportivas, Buenos Aires – Argentina” kon hij nooit vermoeden dat deze gebeurtenis zo een beslissende wending aan zijn leven zou geven.

Dankzij een grote Argentijnse vriendenkring, van wie later zou blijken verscheidene voorbestemd zouden zijn om wereldsterren te worden, maakte hij kennis met de Argentijnse Tango. Het Zuid Amerikaanse bloed bleef kruipen waar het niet gaan kon en na talrijke omzwervingen binnen de wereld van sport en dans werd hij ge(be)grepen door de tonen van deze gevoelsdans die hem in staat stelde zijn twee grote liefdes te combineren… Argentinië & dansen...

Over de jaren heen, tijdens talloze bezoeken (zowel naar Argentinië als vrienden die hem bezochten in België) werd hij door hen ingewijd in de wereld van de Tango. Als was het een persoonlijke uitdaging van elk van hen introduceerden zij hem niet alleen in de dans maar vooral in het hele cultuurpatrimonium dat als een ware Argentijnse erfenis onlosmakelijk verborgen ligt in de Argentijnse Tango.

Samen met Chantal Lathuy, in wie hij iemand met dezelfde visie & passie vond, werden zij gecoacht en opgevolgd door de grote iconen van de Argentijnse Tango Al deze leraars opsommen zou te veel tijd in beslag nemen maar onder diegenen die het meeste indruk op hen maakten vinden we namen als Juan Carlos and Johana Copes, Fernanda Ghi & Guillermo Merlo, Manuel Ortiz, Mariana Montes & Sebastian Arce, Adrian Veredice & Alejandra Hobert, Pedro Andrade, Roberto Reis & Guillermina Quiroga.

Callan&Chantal foto3


Hun visie

Gedurende hun persoonlijke reis door de wereld van de Argentijnse Tango kozen zij nooit voor de gemakkelijke of voor de hand liggende oplossing. Resoluut kiezend voor wat zij zagen als de juiste weg voor alles waar zij in geloofden, deelden zij hun passie met leerlingen en andere gepassioneerden van over de hele wereld.

In 2006 zagen zij het als een persoonlijke uitdaging om ook jonge kinderen te laten kennis maken met de Argentijnse Tango. Deze beslissing stond aan de wieg van de “El Rumbo Tango-Kids”, een initiatief waar zij in maart 2007 de Nadia Kuypersprijs voor jeugdwerk mochten voor in ontvangst nemen.

Dankzij een aanstekelijk en rotsvast geloof in alles wat zij ondernamen, kregen zij talrijke aanbiedingen uit de wereld van de media. Pers, TV en Film werden dan ook snel een vast onderdeel van hun dagelijkse leefwereld.

Iedereen bedanken met wie zij hun passie konden delen, zou ons te ver leiden, maar wanneer zij de aanbieding kregen om mee te werken aan de realisatie van de Belgische kortfilm van Guido Thys “Tanghi Argentini”, twijfelden zij geen moment. (productie: Another Dimension of an Idea/Anja Daelemans & Dries Phlypo).

Tanghi Argentini die in première ging in 2006 zou al snel de meest bekroonde kortfilm worden in de Belgische filmgeschiedenis.

Life does move in mysterious ways…

Callan&Chantal foto4


Favoriete citaat

"Cuando te quiebras en una sentada, juntando tu carita con la mía yo siento que en la hoguera de algún tango, se va a quemar mi sangre el mejor día..."

Wanneer je uitbreekt in een “sentada”, jou gelaat tegen het mijne Voel ik dat, in het passionele vuur van een Tango, mijn bloed zal ontvlammen op de beste dag ooit…

Callan&Chantal foto5


El Rumbo vzw

… is de culturele organisatie van Callan & Chantal. De voornaamste doelstelling van deze vereniging is het organiseren van culturele activiteiten in het algemeen en de verspreiding en ontwikkeling van de Argentijnse tangocultuur in het bijzonder. De mogelijkheden zijn zeer divers: animatie, optredens, vorming van dansers en leraars, workshops & lessen, bedrijfsseminaries en interactieve voordrachten, choreografische bijdragen, organisatie van allerhande evenementen en de creatie van internationale theaterproducties zoals bv. “Toxic Tango”, “Toxic Tangueras”, “Tango Voltaire”, “Tango Fricassée”.

Eén van de belangrijkste projecten van El Rumbo is de oprichting van “Toxic Tango Productions” waarin een educatief opleidingsprogramma naar Argentijns voorbeeld centraal staat. Met dit programma willen Callan & Chantal een brug bouwen voor jonge, talentvolle artiesten die boordevol motivatie zitten en een weg zoeken om hun creativiteit te uiten in de internationale wereld van de Argentijnse Tango.

Het doel van deze opleiding is niet enkel een dansvorming aan te bieden maar een totaalpakket "Argentijnse Tangocultuur" waaronder: dans (Tango, Milonga & Tangovals), hedendaagse en klassieke technieken, methodiek, geschiedenis, stijlen, muziek, cultuur & gedachtengoed, intenties & emoties overbrengen via body-language, etiquette, improvisatie & choreografie, dans en & acteren in functie van TV, film en theater.

Callan&Chantal foto6


Toxic Tango Productions

De artiesten in dit programma waren in het verleden reeds meerdere malen te bewonderen dankzij hun medewerking in tal van producties en evenementen.

Zij werken op zeer regelmatige basis samen met Media als TV & Radio en de geschreven Pers. (één, VUM, VTM, Q-music, Donna, radio 1, radio 2, Studio Brussel, Woestijnvis, ATV, Ring TV, ROB, alle Nationale kranten, tijdschriften, etc).

Zo verleenden zij onder reeds hun medewerking aan Belgische TV programma’s en soaps zoals “Familie”, “thuis”, “Dans Mondial”, etc en haalden hun evenementen reeds meerdere malen het Nieuws en de Nationale geschreven pers.

Bedrijven als VRT, VTM, ING, SAS, Belgacom, Connectis, Vandemoortele, Damart, Debic, Rabobank, Dexia, DVV en Mexx deden reeds beroep op El Rumbo voor initiaties, coaching, seminaries, demonstraties en animatie.

Hun Tangoshows met Belgische dansers en muzikanten worden zelfs erkend en met Argusogen gevolgd vanuit Argentinië. Ondertussen zijn er reeds talrijke lesgevers in binnen- en buitenland die uit deze vereniging vloeiden. En is Toxic Tango Productions één van de internationale vaste danscompagnieën (waarvan de meeste Argentijnse!) die een grootse Tangoshow van dit type brengen voor theaters.

Hun theaterproducties waren in het verleden reeds te zien in gerenommeerde Belgische theaters waaronder: BOZAR (Henri Le Boeufzaal, Brussel), NTG (Gent), Stadsschouwburg Leuven, Capitole, NTG, Vlaamse Opera (Gent), etc. Maar ook in kleinere culturele centra boekten hun producties steeds veel bijval.


Callan&Chantal foto7

Tanghi Argentini…
De weg naar een Oscarnominatie…

Als één van hun belangrijkste recente internationale verwezenlijkingen, werkte het hele team onder leiding van Callan & Chantal mee aan de realisatie van de Belgische kortfilm "Tanghi Argentini" van Guido Thys Tanghi Argentini werd reeds tijdens de première tijdens het kortfilmfestival van Gent verkozen tot beste Belgische kortfilm van 2006.

El Rumbo verzorgde de dansregie, de coaching van acteurs en actrices, figuranten, dansers, dansacts, etc. Zowel Callan & Chantal als hun dansers zijn te zien in deze kortfilm.

Ondertussen was Tanghi Argentini reeds te zien op meer dan 68 internationale filmfestivals waaronder Cannes en won hij al meer dan 29 prestigieuze Awards op festivals zoals: Clermont-Ferrand, Aspen, L.A (BAFTA-award), Moondance (Hollywood), Abu Dhabi, Nashville, Rhode Island, New York, Bermuda, Granada, Almeria, Corto, Seattle, Milwaukee, Sweden, Sao Paulo, Berlin, Montreal, Melbourne, Argentina, Cannes, etc en als kers op de taart werd de film op 22 januari 2008 zelfs genomineerd voor een Academy Award/OSCAR 2008 in de categorie "Best Live Action Short Movie".

Deze triomftocht zonder weerga maakt van Tanghi Argentini de meest bekroonde kortfilm in de Belgische geschiedenis!

» meer info: www.anotherdimension.be.


Callan&Chantal foto8

Tango Fricassée…
Een theaterproductie op basis van de kortfilm.

Met deze kortfilm als uitgangspunt, werd er zelfs een gloednieuwe theatershow uitgewerkt met en rond de vertoning van deze internationaal bekroonde kortfilm. Tango Fricassée, een sensuele mengelmoes van film, live muziek, wervelende dans en verhalen & gedichten van de bovenste plank die je doen wegdromen naar de Gouden eeuw van de Argentijnse tango wanneer hoffelijkheid, elegantie en verleiding nog woorden waren met een diepe ziel.

Tango Fricassée kan geboekt worden vanaf April 2008.

» contact: mailaddr Callan.


Callan&Chantal foto9

Een korte reactie…

…na het bijwonen van Theaterproductie “Toxic Tangueras”, een productie in opdracht van en ter gelegenheid van de wereldsolidariteitsdag voor vrouwen in de BOZAR/Paleis voor Schone Kunsten te Brussel.

Argies (Argentijnen in België),

FANTASTISCH de show van Callan en zijn groep, echt jammer dat mijn kinderen er niet bij konden zijn, ze zouden er zeker van genoten hebben. Heel goede choreografie en kleding (bravo Chantal), verhaallijn en lichtspel Het beviel me enorm om deze jonge mensen zo echt heel goed te zien dansen. Wat kan ik zeggen van Callan... deze jongeman moet ooit in een ander leven een "compadrito" geweest zijn in een buurt van Buenos Aires... elegant, ingetogen, smooth, meeslepend en met zo een natuurlijkheid dat je je niets anders kan inbeelden dat hij al Tango dansend geboren is...

GEFELICITEERD EN NOG VEEL SUCCES!!!

Silvia Varela


Referenties

El Rumbo – Callan & Chantal gaven reeds lessen, seminaries, workshops etc. in binnen- en buitenland en organiseert ook regelmatig tangovakanties en optredens in het buitenland. Hun deelname aan (inter)nationale festivals ging niet onopgemerkt voorbij.


Op hun palmares staan onder andere demonstraties en/of gastoptredens tijdens:

 • “La Noche de la Pasion” 2003, 2005, 2006
 • “Mon Cœur, Mon Guide” in de Gentse Opera
 • “Doble-Ocho-festival” (Nijmegen - Nederland)
 • “Beltango” (Brussel)
 • “Summersault 2004”
 • “Fantasia de Tango” (eigen Tangoshow ten voordele van Handicap International in het NTG te Gent 2004)
 • “Fiesta Salsacional 2005”
 • Toxic Tangueras: eigen Tangoshow met première in het PSK/BOZAR Brussel ter gelegenheid van de wereldwijde solidariteitsdag voor vrouwen (productie speciaal voor theaters)
 • Toxic Tango: eigen Tangoshow met 16 dansers, 3 kinderen en 5 muzikanten (productie speciaal voor theaters)
 • Oprichting Jeugteam "Tango-Kids" dmv samenwerking met Basisschool Dolfijn (waarvoor in het voorjaar 2007 de Nadia Kuypersprijs voor Jeugdwerk werd uitgereikt aan Callan & Chantal).
 • Tango Fricassée: eigen Tangoshow met 10 dansers, 2 vertellers en 6 muzikanten (productie speciaal voor theaters)

Voor Radio en TV werkten zij reeds actief samen met:

 • Radio 1, Radio 2, Studio Brussel, Klara, Q-Music, Donna, lokale radiostations
 • De Belgische TV-Soaps “thuis” en “Familie”
 • De Belgische kortfilm “Pedro”
 • De Belgische kortfilm “Tanghi Argentini” (Anja Daelemans, Beste kortfilm 2006 op kortfilmfestival Gent, ondertussen viel Tanghi al in de prijzen op prestigieuze internationale festivals zoals: Clermont-Ferrand, Aspen, L.A (BAFTA-award), Moondance (Hollywood), Abu Dhabi, Nashville, Rhode Island, New York, Bermuda, Granada, Almeria, Corto, Seattle, Milwaukee, Sweden, Sao Paulo, Berlin, Montreal, Melbourne, Argentina, Cannes, etc (meer dan 68 filmfestivals en 29 awards) en als kers op de taart werd de film op 22 januari 2008 zelfs genomineerd voor een Academy Award/OSCAR 2008 in de categorie "Best Live Action Short Movie”
 • enkele programma’s van Woestijnvis
 • Reportages op AVS, RingTV, TV Brussel, Kanaal 3, TV Limburg en ROB
 • Dans Mondial TV1
 • Medewerking met dansers voor Sterren op de dansvloer (tangogedeelte)
 • De Rode Loper TV1
 • VTM & TV1 nieuws
 • ...

Callan en Chantal richtten ook het Tango Festival van Leuven op. Dit kende inmiddels vijf succesvolle edities met bezoekers uit meer dan 9 landen.

Bedrijven als VRT, VTM, ING, SAS, Belgacom, Connectis, Vandemoortele, Damart, Debic, Rabobank, Dexia, DVV en Mexx deden reeds beroep op El Rumbo voor initiaties, coaching, seminaries, demonstraties en animatie.


Callan&Chantal foto10


Contact us today for your personal Tango to success…

mailaddr Callan

mailaddr Chantal

Callan&Chantal foto11

Met dank aan :

logo Made For You logo Ritmik logo 30cc logo Uit In Leuven logo Louis Widmer logo concrete-websolutions logo e-visible cliniclowns logo logo El Rumbo logo Melixander logo Bed & Breakfast Daniels logo Fotografie Koen Hillewaert logo Another dimension of an idea logo sweet art logo Huis van de Toekomst logo Kringwinkel