fotogalerij

titelafbeelding titelafbeelding

Nieuwsitem


  26.08.2008 Tango bant depressie

Tango bant depressie

Heb je een dipje, leer dan de tango aan. De Engelse psychologe Rosa Pinniger gelooft er sterk in en hoopt met een onderzoek te bewijzen dat een gepassioneerde dans de beste alternatieve therapie is tegen depressie.

Onderzoek
Tijdens een proef, die zes weken zal duren, wil ze bij de deelnemers negatieve gedachten die angst en depressie veroorzaken, uitschakelen. De tango lijkt haar de ideale dans omdat deze volledige concentratie en aandacht vraagt.

"Je moet voortdurend in bewuste verbinding staan met de partner. Vreemde gedachten kunnen dan niet. Doordat mensen die geestesvrijheid ervaren tijdens die drie minuten van een tango, zullen ze beseffen dat die vrijheid op elk moment mogelijk is".

Meditatie
Gedurende zes weken, geeft ze tangoles aan dertig depressieve mensen. Dertig anderen krijgen meditatielessen, een meer erkende behandeling voor depressie. Een controlegroep van 30 krijgt geen behandeling.

"Hoewel we weten dat medidatie kan helpen tegen depressie, lukt het niet iedereen om te mediteren. Iedereen die kan lopen, kan wel tango leren. Het maakt niet of je gracieus bent, enkel de aandacht en de concentratie voor de danspartner, telt". (lvl)

Bron: www.hln.be» nieuwsoverzicht

Met dank aan :

logo Made For You logo Ritmik logo 30cc logo Uit In Leuven logo Louis Widmer logo concrete-websolutions logo e-visible cliniclowns logo logo El Rumbo logo Melixander logo Bed & Breakfast Daniels logo Fotografie Koen Hillewaert logo Another dimension of an idea logo sweet art logo Huis van de Toekomst logo Kringwinkel