fotogalerij

titelafbeelding titelafbeelding

Nieuwsitem


  23.01.2008 OSCARNOMINATIE voor Tanghi Argentini

NIEUWS - Dinsdag 22 januari 2008

Oscarnominatie voor Vlaamse kortfilm
'Tanghi Argentini'
Acht nominaties voor 'No Country for Old Men' en 'There will be Blood'

BELGIË - De Vlaamse kortfilm 'Tanghi Argentini' van regisseur Guido Thys heeft een Oscarnominatie in de wacht gesleept voor beste kortfilm.
Bij de langspeelfilms zijn de meeste nominaties voor 'There will be Blood' en 'No Country for Old Men'.

'Tanghi Argentini' van regisseur Guido Thys werd na een ware triomftocht langs de internationale filmfestivals begin december 2007 reeds opgenomen in de shortlist van kortfilms die in aanmerking kwamen voor een Oscarnominatie.

Vanaf vandaag 22/01/2008 kan het aftellen tot de Oscaruitreiking beginnen want ‘Tanghi Argentini’ werd daadwerkelijk genomineerd voor het felbegeerde beeldje in de categorie ‘Best Live Action Short Movie’.

De film, gebaseerd op een origineel scenario van Geert Verbanck, volgt de lotgevallen van een grijzige kantoorklerk met een missie. Ondanks de anonieme en onderkoelde sfeer op het werk, wil hij zijn collega's één voor één het ware geluk leren kennen. Argentijnse Tango als een modern Kerstsprookje met een boodschap van hoop, liefde en passie.

In de hoofdrollen zien we Dirk Van Dijck, Koen Van Impe en Hilde Norga. Producenten zijn Anja Daelemans en Dries Phlypo voor het productiehuis Another Dimension of an Idea.

Anja Daelemans haalde in 2002 reeds een nominatie voor de kortfilm FAIT D'HIVER. België won tot nu toe nog maar één Oscar. In 1987 won de inmiddels overleden Nicole van Goethem in de categorie ‘beste korte animatiefilm’.

Met 68 filmfestivalselecties en 29 internationale Awards op zijn naam moet ‘Tanghi Argentini’ wel de meest succesvolle film uit de Belgische geschiedenis zijn.

Callan & Chantal van de Leuvense vereninging El Rumbo werkten samen met hun dansers intensief mee aan de genomineerde kortfilm en verzorgden de dansregie, de coaching van acteurs en actrices, figuranten, dansers, dansacts, etc.

Met deze kortfilm als uitgangspunt, werd er zelfs een gloednieuwe theatershow uitgewerkt door het Leuvense gezelschap met en rond de vertoning van deze internationaal bekroonde kortfilm. ‘Tango Fricassée’, een sensuele mengelmoes van film, live muziek, wervelende dans en verhalen van de bovenste plank. (Première: zondag 18 mei 2008, 20u, CC Het Gasthuis te Aarschot, info: www.elrumbo.be)

De Oscaruitreiking vindt plaats op 24 februari, tenzij de stakende scenaristen roet in het eten gooien, zoals op de Golden Globes. Tijdens de uitreiking van de Golden Globes op 13 januari kwamen de sterren niet opdagen omdat ze zich solidair hadden verklaard met de scenaristen, die willen delen in de winsten op digitaal hergebruik van films.

Volgens vakbladen als Hollywood Reporter en Variety hebben de zogenaamde A-sterren aangekondigd dat zij zich ook tijdens het Oscargala solidair zullen tonen met de schrijvers. De organisatie van de Academy Awards liet al weten dat ze de ceremonie gewoon wil laten plaatsvinden.


Bekijk de reportage op het VTM-nieuws van 22/01/08 (Tanghi Argentini op 12:11)
www.iwatch.be/2007/player.html?category_id=hetnieuws&item_id=hetnieuws_2_laat


Reportage op Radio 2 "De Madammen"
radio2.be/demadammen/madammen_artikeldetail.cfm?artikelid=795

Reportage op ATV
www.atv.be/v3/newsdetail.aspx?mid=&id=7387

Reportage op Radio 1
www.radio1.be/programmas/mezz/590506/

Een fragment van de film in De Laatste Show
www.delaatsteshow.be/dlsblog2/wordpress/?p=362

Full Credits: Tanghi Argentini
www.mov6.com/title/tt0812387/fullcredits

2 artikels over Tanghi Argentini in "Uit in Leuven" pg 5 & pg 13
www.leuven.be/doc/nummer_3.pdf

Another Dimension Of an Idea (Producent Kortfilm)
www.anotherdimension.be

Heb je zelf een leuke link gevonden? Bezorg hem ons snel!!!» nieuwsoverzicht

Met dank aan :

logo Made For You logo Ritmik logo 30cc logo Uit In Leuven logo Louis Widmer logo concrete-websolutions logo e-visible cliniclowns logo logo El Rumbo logo Melixander logo Bed & Breakfast Daniels logo Fotografie Koen Hillewaert logo Another dimension of an idea logo sweet art logo Huis van de Toekomst logo Kringwinkel