fotogalerij

titelafbeelding titelafbeelding

Koopje/Promotie


  07.07.2011 interview met Callan & Chantal in 'GOEDELE'

Het magazine 'GOEDELE' publiceerde in Juli 2011 een interview met Callan & Chantal

Chantal Lathuy (‘een leeftijd vraag je niet aan een dame’) heeft een vriend. Callan Correo (‘in de tango bestaan geen leeftijden’) heeft een vriendin. Ze dansen professioneel samen tango.


Chantal: “Meer dan twaalf jaar geleden heb ik het aangedurfd Callan te gaan vragen voor een dans. Best gewaagd, want in de tangocultuur kun je dat niet zomaar doen. Maar we dansten samen en het klikte. Het klikte zelfs zo goed dat we ondertussen Toxic Tango hebben opgericht, samen lesgeven en over heel de wereld tangoshows geven. Veel mensen denken dat we een koppel zijn, zo groot is de chemie tussen ons wanneer we dansen. We ontkrachten dat beeld ook niet, het hoort bij de magie van Toxic Tango. Zolang mensen het niet vragen, laten we hen graag in de waan. Als je je verdiept in de wereld van de tango, stap je in een andere dimensie, waar dansen heel sensueel en intiem kan zijn en de vonken ervan afspatten, terwijl je elkaar soms zelfs nooit eerder gesproken hebt. We hebben allebei onze partner van in het begin betrokken bij onze passie, waardoor ze heel snel voelden hoe het zat tussen ons: Callan en ik dansen als een koppel, we praten, we vullen elkaar aan, we maken ruzie en zijn ontzettend vaak samen. Allemaal koppel-dingen, maar we zijn geen koppel. Dat is zelfs nooit in me opgekomen.”

Callan: “Samen de tango dansen, dat is drie minuten verliefd worden op elkaar en daarna, als de muziek stopt, weer wegwandelen. Je kunt een klik hebben met een wildvreemde. Dat maakt het zo mooi, maar het betekent niets meer wanneer je stopt met dansen. Ik kan me voorstellen dat dat in het begin verwarrend is voor mensen: als je danst, voel je zoveel passie en chemie. Er zijn mensen die verder wil- len gaan op dat gevoel. Maar dan heb je de essentie van tango niet begrepen. Dat is trouwens ook de boodschap die we onze leerlingen willen meegeven.
Met Chantal gaat mijn band verder dan dansen, omdat we elke dag samenwerken. Maar we hebben ooit beslist dat we onze passie voor het dansen nooit zullen vermengen met liefde. We kennen genoeg professionele danskoppels die — wanneer hun relatie stopte — niet meer samen konden dansen en helemaal opnieuw moesten beginnen met iemand anders. We hebben allebei een relatie, maar dansen doen we met elkaar. Voor veel mensen zijn we het ultieme tangokoppel, we presenteren ons op de dansvloer als een koppel waar de vonken van af vliegen. Maar dat is een rol. Want daarna gaan we, elk met onze partner, naar huis. Tot de volgende tango...”

www.TOXICTANGO.com
intoxicating the world...» overzicht

Met dank aan :

logo Made For You logo Ritmik logo 30cc logo Uit In Leuven logo Louis Widmer logo concrete-websolutions logo e-visible cliniclowns logo logo El Rumbo logo Melixander logo Bed & Breakfast Daniels logo Fotografie Koen Hillewaert logo Another dimension of an idea logo sweet art logo Huis van de Toekomst logo Kringwinkel