fotogalerij

titelafbeelding titelafbeelding

Agendaitem


  03.09.2017 Toxic Tango @ Vissenakenleeft: Gratis kennismaking met Argentijnse Tango (geen voorkennis vereist)

http://www.vissenaken.be/vissenakenleeft/dorpsfeesten2017-animatie.htm


KENNISMAKING MET ARGENTIJNSE TANGO
door Bart & Marjoleine van www.TOXICTANGO.com
zondag 3 september 2017, 14u00 tot 15u00
Dorpsfeesten Vissenaken 


De jeugd valt voor zijn charme, ouderen herontdekken ze. 
Argentijnse tango is niet meer weg te branden uit reclamespots, musicals, radio, tv en films. 
Als een ware mengelmoes van leeftijden en culturen is de Argentijnse Tango misschien wel dé expressie van het meest Europese gevoel van verbondenheid… 
zoals het ook eens in Argentinië was…

Waag je eerste stappen en laat je meevoeren naar het sensuele en spectaculaire Buenos Aires door ToxicTango.com die o.a. instaan voor de tangohype in de Vlaamse soapserie ‘Thuis’.

Tijdens deze initiatie maak je niet alleen kennis met de Argentijnse Tango als dans, maar ook met het sociale cultuurgegeven, de etikette en de geschiedenis vanaf de jaren 1900 van de Argentijnse Tango en Buenos Aires, dit alles gebracht op boeiende en speelse wijze die deze magistrale dans voor iedereen toegankelijk maakt.
(geen voorkennis of ritmegevoel vereist! ;-)

Argentijnse Tango, een spel, balancerend op de fijne lijn tussen verleiding en sensualiteit… passen en Passie…


Beste dorpsgenoten, beste bezoekers van onze dorpsfeesten,

Een dorp wordt vaak omschreven als ‘een kleine plaats waar mensen bij elkaar wonen’.
Naast de traditionele dorpsbewoners, die al generaties lang in het dorp leven, zorgt de bevolkingsaangroei ervoor dat er jaarlijks ook heel wat nieuwe mensen in een dorp neerstrijken.
Jonge gezinnen die in hun zoektocht naar een ‘thuis’ toevallig op een dorp, zoals Vissenaken stoten. Met zijn gunstige ligging ten opzichte van Tienen en Brussel is Vissenaken immers een ideale uitvalsbasis. Maar een dorp moet meer zijn dan alleen maar een plaats om te wonen en te slapen. De inwoners moeten een gemeenschap vormen, een plek creëren waar ze graag samen met de andere inwoners vertoeven en zich gelukkig voelen.

Dat is net het opzet van ‘Vissenaken ons dorp leeft’ vzw: mensen verbinden en zich ‘thuis’ laten voelen in ons dorp, door onder meer het organiseren van dorpsfeesten. Want Vissenaken is een dorp dat leeft! Mensen uit de omliggende dorpen en gemeenten bewonderen ons hiervoor. Naast het dorpscomité heeft Vissenaken ook een bloeiend verenigingsleven. De jaarlijkse activiteitenkalender bewijst dit en die is dan ook goed gevuld. U vindt deze activiteitenkalender in dit boekje of via deze link. Het verenigingsleven werpt een dam tegen verzuring en eenzaamheid, die in onze moderne maatschappij meer en meer de kop op steken. Laat ons dit verenigingsleven koesteren en met z’n allen verder ondersteunen.

Dit jaar organiseren we onze 9de dorpsfeesten. De raad van bestuur heeft in samenspraak met de algemene vergadering hard gewerkt aan de voorbereidingen van deze dorpsfeesten.

Het programma bestaat uit enkele vaste ingrediënten zoals de dorpsbarbecue, T-run, de kunst- en ambachtenmarkt, de paardenmolen, de springkastelen, oldtimermeeting, kerkconcert,… Op Festinaken treden niemand minder dan Udo en Dr. Fred & The Medecine Men op, gevolgd door onze huisdj DJ Mil.

Nieuw dit jaar zijn o.a. de Tango Initiatie, de zoektocht naar foto's voor enkele heuse Vissenakense postzegels en de kruiwagenrace.
Meer hierover vindt u terug in deze programmabrochure.

We hopen dan ook dat u opnieuw een mooi weekend in ons prachtige Vissenaken mag beleven.

Steevast eindig ik met de woorden van Bodeaux: “De schoonheid der aarde is niet te koop; zij behoort aan wie haar ontdekt, haar begrijpt en haar weet te genieten.”

Tot op onze dorpsfeesten, want…Vissenaken leeft!

Wim Bergé,
Voorzitter Vissenaken ons dorp leeft vzw

http://www.vissenaken.be/vissenakenleeft/dorpsfeesten2017-animatie.htmwww.TOXICTANGO.com
intoxicating the world...» agendaoverzicht

Met dank aan :

logo Made For You logo Ritmik logo 30cc logo Uit In Leuven logo Louis Widmer logo concrete-websolutions logo e-visible cliniclowns logo logo El Rumbo logo Melixander logo Bed & Breakfast Daniels logo Fotografie Koen Hillewaert logo Another dimension of an idea logo sweet art logo Huis van de Toekomst logo Kringwinkel